Over ons

In de twintiger jaren van de vorige eeuw gebruikte Gerrit Jan Klumpenhouwer al zijn spaargeld om een bloembollenkwekerij te beginnen. Kort daarna begon de crisis en de tweede wereldoorlog. Zijn jongste zoon, Joop Klumpenhouwer, groeide op in deze moeilijke periode. Op achtienjarige leeftijd begon hij met de handel in bloembollen. Eerst per fiets in de regio, daarna werd, per auto, Nederland zijn domein. De grenzen werden echter snel overschreden: Europa en de rest van de wereld werden zijn werkterrein. Sinds 1953 zit Joop Klumpenhouwer nu in het bloembollenvak. In deze jaren zag hij de handel sterk groeien. Zijn talent, kennis en toewijding zijn altijd gewaardeerd door klanten, kwekers en anderen in het vakgebied.

Met gebruik van zijn enorme ervaring en energie begon hij zijn eigen bedrijf, Florex. Klanten wisten hem snel te vinden. Tussen 1988 en vandaag kwamen zijn dochter Josien en twee zoons, Gertjan en Wim bij het bedrijf. Al voor de val van de Berlijnse muur richtte Florex een dochterbedrijf op in Polen. Dit betekende het begin van een verdere expansie van de export naar vrijwel alle landen in Europa.

In 1999 namen de twee zoons, Gertjan en Wim, het bedrijf over  van vader Joop. Wim gebruikt zijn talenten in de verkoop en marketing. Gertjan is de algemeen directeur. Josien is ook nog actief in het bedrijf en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verpakkingsconcepten. Tegenwoordig is Joop vooral actief als adviseur in het bedrijf.

In 2009 nam Florex het vooraanstaande bedrijf in zaadproducten J. Sluys & Zn. in Andijk over. Mede door deze krachtenbundeling werd Florex een van de leidende bedrijven in het vakgebied en het assortiment werd uitgebreid met nog meer zaadproducten en premiums.

x